Kranjska Gora: Zubčić osvojio sjajno 12. mjesto, još dvojica Hrvata osvojila bodove

U Kranjskoj Gori se od 12:30 vozila druga vožnja slaloma za Svjetski kup u kojoj su nastupila trojica hrvatskih skijaša Filip Zubčić, Matej Vidović i Istok Rodeš.

Hrvatski skijaši ostvarili su odlične rezultate na predzadnjem slalomu sezone koji se u teškim uvjetima održao u Kranjskoj Gori.

Pobijedio je Clement Noel, drugi je bio Victor Mouffat-Jeandet, a treće mjesto osvojio je Ramon Zenhaeusern.

Filip Zubčić je nakon 14. mjesta u prvoj vožnji osvojio sjajno 12. mjesto na kraju utrke što mu je jedan od boljih rezultata u slalomu ove sezone. Odličan nastup imao je i Matej Vidović koji je osvojio 18. mjesto, a Istok Rodeš je nakon 28. mjesta u prvoj vožnji na kraju bio solidni 22.

U jako teškim uvjetima u prvoj vožnji praćenoj kišom i snijegom Zubčić je bio nešto manje od dvije sekunde sporiji od vodećeg Clementa Noela. Vidović je osvojio 21., a Rodeš 28. mjesto.

U ukupnom poretku skijaša Francuz Alexis Pintaurault nije uspio povećati prednost ispred drugoplasiranog Švicarca Marca Odermatta. Pintaurault danas nije završio utrku pa na prvom mestu i dalje ima 1.100 bodova, 31 više od Odermatta. Treći je još jedan Švicarac Loic Meillard sa 760 bodova, dok je Zubčić osmi sa 664 boda. Vidović je 95. sa 44 boda, a Rodeš je 121. sa 17 bodova.

Komentiraj