KRAMARIĆ “Pitanje je kad ću uopće moći igrati”

Optimizam trenera Alfreda Schreudera da bi Andrej Kramarić mogao bi spreman za nedjeljni start Bundeslige njegova Hoffenheima na gostovanju kod Eintrachta, ostao je samo lijepa želja.

Napadač Vatrenih i dalje ima otečeno desno koljeno, bolovi nisu prošli, ne trenira s ekipom i Zlatko Dalić mora pripremati koncepciju moimčadi bez njega za utakmice sa Slovačkom i Azerbajdžanom u rujnu (6. i 9.).

Od prve informacije da mu se kao i lani pojavio problem s koljenom, preko terapija, snimaka, ustanova i liječnika. Kramarić je već prošao kalvariju, a jučer je za Sportske novosti kazao da joj se ne nazire kraj. “Pitanje je kad ću uopće moći trenirati. Nema pomaka. Ništa se novo nije dogodilo. Još uvijek nisam odradio niti jedan trening”, rekao je.

Kako se nacionalna vrsta okuplja za tek nešto više od dva tjedna (2. rujna), na njega se ne može osloniti. Stavio ga izbornik formalno na listu ili ne, čak i da bolovi prestanu do tada, ima li ga smisla forsirati nakon nekoliko treninga? Koliko bi mogao dati? Odigrati dvadesetak minuta? Na kojoj razini? To bi zapravo bila najbolja i najbrža moguća opcija oporavka, jer potpuno je otvoreno da još i do tada ne počne trenirati. Da i dalje obilazi i traži tko će ga odagnati muka. Nitko danas ne zna kad će kraj agoniji…

Nakon što je napravio magnetsku rezonancu u Njemačkoj, koja nije pokazala nikakvo oštećenje, a na nogu je jedva mogao stati, konzultirao se s niz liječnika, među inima iz reprezentacije, krenuo je i na put alternative kod bioenergetičara Marinka Smolčića, pa među nogometašima vrlo poznatog Andreje Milutinovića, Beograđanina kojem je pohodilo pola Dinama, niz Vatrenih sadašnjih i bivših, te brojne svjetske zvijezde.

Kramarić ga je posjetio u Rovinju. Preporučio mu ga je upravo Schreuder, jer posebno dobro zna za njega preko Dušana Tadića. Međutim, rezultata nema i u utorak se vratio u tabor Hoffenheima. Primio je već razne injekcije, upravo danas (petak) će dobiti još jednu izravno u tetivu koljena… Najveći je problem što nitko nije otkrio uzrok. Konstatiran je problem s tetivom koljena, zaključeno da je zbog toga u opasnosti i križni ligament, a ne znaju zašto se to događa. Kramarića izjeda, iako se kao sportaš drži, prošao je već ozljeda i teških situacija.

“Bit će dobro bude li potpuno zdrav i spreman za utakmice reprezentacije u listopadu. A rujan? Čak i da konačno sve prođe, iako smo već nekoliko puta mislili da hoće pa nije, to nikako ne bi bilo uputno. Kako će igrati nepripremljen, tek zaliječen? Njega bi srce vuklo, no bi bio golem rizik”, kazao je Josip Kramarić, Andrejov otac. “Najgore je što ne znamo više što poduzeti. Sad je sljedeća varijanta da ide u München. Ne donesu li poboljšanje ni ove injekcije. Četiri-pet tjedana to traje. Čovjek dođe u situaciju da razmišlja kako mu je jedino preostalo moliti se”, kazao je Kramarićev otac.

Komentiraj