Hrvatska je u posljednjoj utakmici kvalifikacijske skupine za SP protiv Ukrajine u Kijevu pobijedila 2:0 i izborila play-off. Ždrijeb je 17.10 u Nyonu.

Pogotke koji su spasili Hrvatsku zabio je Andrej Kramarić, kojeg je Zlatko Dalić, izbornik s dva dana staža, od prve minute gurnuo u ključnu utakmicu. Tijekom utakmice, prebacio ga je s desnog krila u sredinu, a napadač Hoffenheima dokazao je da već dugo zaslužuje biti dio kostura hrvatske reprezentacije. Odigrao je utakmicu života.

Prvi pogodak Kramarić je zabio glavom nakon odličnog centaršuta Modrića u 62. minuti, a drugi je uvalio osam minuta kasnije na majstorsku asistenciju Rakitića.

“Pamtit ću ovu večer, ali još ništa nije gotovo. Sretan sam. Čekaju nas dvije teške utakmice. Odigrali smo karakterno, ali moramo tako nastaviti. Potrošili smo se fizički i psihički. Dobro smo se pripremili. Žao nam je zbog Finske, mogli smo to ranije riješiti”, rekao je Kramarić nakon susreta.

“Igrali smo strpljivo, čekali smo, Ukrajina se morala otvoriti. Čekali smo šanse, a ja sam ih uspio iskoristiti. Narod u Hrvatskoj se večeras veseli. Ovo je put kojim moramo ići. Nadamo se da ćemo ići povijesnim stopama, onako kako se bori Hrvatska.”

Kramarić je pohvalio i novog izbornika.

“Svi smo znali što moramo raditi od prve do posljednje minute. Barem se konačno s osmijehom vraćamo kući.”

Komentiraj