KRALJ O DEFINICIJI ŽIVOTA I ZAČEĆA “Nemam taj kurikul u glavi”

Tomislav Miletic/PIXSELL

Pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala početak nove školske godine i obrazovnu reformu.

“Ovo je reforma. Bilo je dovoljno otvoriti mogućnost da škole same stvore svoj školski kalendar. Dobili smo izvrsne primjere blokovske nastave. To su sve promjene koje su sada moguće, koje će nam dati povratne informacije kako bismo to implementirali u našoj reformi. Reforma otvara mogućnost autonomije učiteljima. Mi ne poučavamo svi na isti način, nisu svi učenici isti i ne može 50.000 učitelja raditi po jednom receptu”, objasnila je Kralj.

Dodala je kako podućžu standard u svim školama, ali i naglasila kako Ministarstvo obrazovanja ne može to učiniti samo. “Svi zajedno trebamo se primiti posla ako želimo vidjeti promjene u sustavu obrazovanja”, kazala je.

Kralj je rekla i kako spolni odgoj nije dio građanskog odgoja. “Postoji novi međupredmetni kurikulm, dio toga se nalazi u nastavnim predmetima biologije, kemije, prirode i društva”, kaže. Upitana kako se prema novom programu definira život i začeće, odgovara: “Nisam ekspert i nemam taj kurikul u glavi, ali pogledat ću i pronaći odgovarajuće reference i definiciju kasnije”.

Komentiraj