I u utorak se nastavlja medijsko prepucavanje na relaciji Mate Pavić – Željko Krajan. Postavilo se pitanje zašto Pavić, koji je proteklog vikenda osvojio dvostruki naslov u parovima na Australian Openu, ne igra za Davis Cup reprezentaciju. Pavić kaže kako ga nitko nije zvao prošle tri godine i kako se ne vraća u reprezentaciju dok ju vodi Željko Krajan, a izbornik mu odgovara kako ga je zvao svaki put, ali Pavić je odbijao svaku komunikaciju.

“U Davis Cup tih tjedan dana imamo neka svoja pravila po kojima funkcioniramo. Njemu se tu neke stvari nisu sviđale, ali to je pravilo koje svi u Davis Cupu poštuju, a on ga nije htio ni želio poštovati i ja sam bio primoran jedanput ga ne pozvati zbog toga. Sigurno da ga trebamo, peti je igrač svijeta u parovima. Da ga imamo, bilo bi nam lakše”, rekao je Krajan na konferenciji za novinare.

Cijela situacija, kaže izbornik, remeti mir uoči susreta protiv Kanade. “Ne želim razgovarati o tome tko laže, a tko ne. Ne želim se spuštati na taj nivo. Ja veće tri, četiri godine čekam da mi se on javi. Pišem poruke i sve, ali odgovora s njegove strane nema. Jednom me zapravo pitao ‘tko je to?’. Kada sam mu rekao odgovora poslije nije bilo”, dodao je. Naglasio je i kako se svi igrači prilagođavaju, osim njega.

Komentiraj