KRAJ ISTOKA PROTIV ZAPADA: NBA mijenja format izbora igrača za All Star utakmicu

EPA/LARRY W. SMITH

NBA i njena Udruga igrača (NBPA) objavili su u utorak novi format za izbor igrača za All Star utakmicu  koja će se iduće godine igrati u Los Angelesu i prema kojem će biti napušten tradicionalni format “Istok protiv Zapada”.

Prema novom formatu dva kapetana će odabirati igrače za svoj tim između 24 ponuđena igrača za koje su glasovali navijači, mediji i njihovi suigrači, neovisno o konferenciji u kojoj igraju. Kapetani će biti igrači koji su dobili najviše glasova navijača u svakoj od Konferencija.

Dosad se na toj egzibicijskoj utakmici, koja se igra od 1951. godine, 24 igrača biralo kombinacijom glasova navijača, igrača i medija, ali ovisno o konferenciji kojoj pripadaju.

“Sretan sam zbog toga što su igrači i liga učinili da poboljšaju All-Star utakmicu, što nam je bio prioritet”, izjavio je predsjednik NBPA Chris Paul. “Radujemo se činjenici da ćemo ovaj zabavan show prikazati u Los Angelesu.”

Proces glasovanja i proces izbora trenera ostaju nepromijenjeni. Usto, svaka će momčad izabrati humanitarnu organizaciju na nacionalnoj razini ili sa sjedištem u Los Angelesu za koju će se skupljati donacije.

“Uzbuđeni smo zbog novog All-Star formata i cijenimo volju naših igrača da pokušaju nešto novo”, izjavio je predsjednik NBA Byron Spruell.

All-Star utakmica, 67. po redu, igrat će se 18. veljače u Staples Centru.

Komentiraj