KOZLEVAC: “Sustav je kvalitetan onoliko koliko mu funkcioniraju stožeri na nižoj razini”

 

Načelnik Stožera Istarske županije Dino Kozlevac u nedjelju je u Dnevniku N1 televizije trkao da zahvaljujući mjerama i disciplini građana i gostiju imaju male brojke novozaraženih. Smatra da bi, da nisu reagirali na vrijeme, čak i onda kad ni Nacionalni stožer još nije reagirao, imali bi možda talijanski scenarij.

“Neću raditi komparaciju”, rekao je Dino Kozlevac komentirajući rad stožera kojem je načelu u odnosu na Nacionalni dodajući:

“Krvavo radimo svih ovih mjeseci, od ožujka. Odradili smo masu akvitnosti s turističkim sektorom. Kad smo prije mjesec i pol imali problem s noćnim klubom i jednim beach barom, organičili smo rad njima do dva sata kao i svim kafićima, razgovarali smo s ljudima. Rekli smo im ako se pridržavaju mjera, svi će moći raditi. Virus nam dolazi importiran, gotovo 90% iz drugih dijelova zemlje ili drugih država”, rekao je Kozlevac dodajuići da što prije treba ‘uhvatiti’ sve kontakte i nakon toga situacija počinje padati.

Ne smatra da je Nacionalni stožer pogriješio kad je dozvolio rad noćnih klubova. Smatra da je s njima samo trebalo prvo obaviti ozbiljan razgovor i na području cijele Hrvatske ograničiti radno vrijeme. Dodao je da s Nacionalnim stožerom funkcioniraju dobro. Kao jedini problem vidi različit tajming u donošenju određenih mjera.

“Mi smo na području Istre najbolje procjenjivali prohodnost granica, bili smo probušeni kao sir. Da nismo u startu donijeli rigorozne odluke i umrtvili županiju, dogodio bi nam se scenarij Italije. Prvi smo uveli obvezu nošenja maski u trgovinama, danas je tako svuda. Veseli me najava da će se lokalnim, županijskim stožerima prepustiti procjena situacije, problema, da donesu mjere. One će se tako donijeti brzo. Sustav je kvalitetan koliko mu funkcioniraju stožeri na nižoj razini. Ne može se iz jednog centra sve donositi i procjenjivati. Svatko treba posložiti svoju situaciju. Funkcioniramo besprijekorno, ali to je angažman svih ljudi”, rekao je Kozlevac.

Komentiraj