KOZLEVAC: “Situacija u umaškom domu je pod kontrolom”

Pod kontrolom je situacija u Domu za starije i nemoćne osobe “Atilio Gamboc” u Umagu, gdje je zaraženo šest štićenika i pet djelatnika, izjavio je za HTV načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U domu je ukupno oko 90 štićenika i više od 50 pripadnika osoblja, precizirao je. “Epidemiolozi su jučer cijeli dan uzimali briseve. Brisevi su uzeti svima, osim nekoliko djelatnika koji nisu bili tu, i jutros je stanje takvo da imamo šest pozitivnih štićenika i pet članova osoblja. U tijeku je medicinsko zbrinjavanje, poduzimanje svih tehničkih mjera koje sada treba poduzeti”, kazao je Kozlevac.

“Situacija je apsolutno pod kontrolom i mi ćemo vrlo brzo imati čistu situaciju. Za pretpostaviti je da će se još koji pozitivni javiti ove dane, zavisi o inkubaciji”, tvrdi Kozlevac.

U Istri je trenutno u samoizolaciji više d 150 osoba, a u bolnici trideset oboljelih.

Kozlevac je pozvao građane i turiste na odgovorno ponašanje. “To se posebno odnosi na mjere držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora, nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt”, kazao je.

Komentiraj