Kozlevac: “Povoljna epidemiološka situacija se može održati boljom kontrolom države i samokontrolom svih organizatora”

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac komentirao je najnovije epidemiološke mjere i naglasio kako ga one nisu iznenadile s obzirom da su u komunikaciji s Nacionalnim stožerom, ali očekuju bolju kontrolu.

“Moram reći da nismo protiv tih mjera. Trenutno imamo povoljnu epidemiološku situaciju koja nije rezultat puke sreće, nego smo mnoge aktivnosti odrađivali savjesno i odgovornost. Procijepilo se već više od 50 posto ljudi. Mi sve velike evente i događaje u Istri koordiniramo i donosimo suglasnost. Ove mjere shvaćam više i preventivno. Mi smo u povoljnoj situaciji koja se brzo može pokvariti”, rekao je Kozlevac u Dnevniku N1 televizije.

“Potrebno je pojačati odgovornost. Svi oni koji će se upustiti u organizaciju, morat će provoditi samokontrolu. Očekujemo i čvršće kontrole s razine države. Sve se može održati, ali treba kontrolirati stanje”, kazao je.

Govoreći o provođenju brzih antigenskih testova, rekao je da te testove mogu provoditi isključivo licencirane osobe s validiranim testovima.

Kozlevac ne očekuje nikakve probleme što se tiče organizacije događanja.

“Nijedan event i niti jedna aktivnost nije zabranjena, samo su pooštreni uvjeti. Podržavam zaoštravanje za pojedine zemlje koje imaju lošiju epidemiološku situaciju”, poručuje.

Komentiraj