Kozlevac: “Hrvatska ulazi u povoljno područje, nema nikakvog razloga da se terase ne otvore”

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac očekuje da će terase istarskih kafića otvoriti prvog ožujka, a osvrnuo se i na polemiku s Nacionalnim stožerom. Kozlevac je još jednom naglasio kako su oni legalisti i sve odluke i prosudbe donose isključivo na utemeljenim činjenicama i da ne vidi ništa sporno u tome.

“Ništa se nije promijenilo u radu istarskog stožera i ne  vidim razloga za zabrinutost. U svakodnevnoj sam komunikaciji s čelnikom Nacionalnog stožera Davorom Božinovićem i ne radi se tu o nikakvom bildanju mišića uoči lokalnih izbora”, rekao je Kozlevac u razgovoru za RTL Danas.

“Mi u Istri već 12 mjeseci radimo principijelno te isključivo donosimo odluke temeljene na struci i javno komuniciramo. Tako radimo i sada. Održali smo sastanak s institucijama, obrtničkom komorom i Cehom ugostitelja, razgovarali smo i uvažili njihove zahtjeve”, dodao je.

“Ja mogu razumjeti njih, ali na način da smo mi na istoj valnoj duljini i ništa se nije promijenilo u Istarskom stožeru. Mogu izraziti zadovoljstvo, ulazimo u zeleno područje. I dozvolite da možemo predložiti mjeru za građane Istre- oni su to zaslužili. Mi smo sa zadrškom otpuštali mjere – kao što znate škole, od sljedećeg tjedna i srednje škole, pa nam je to omogućilo da smo u povoljnoj situaciji. Planiramo narednje mjere u ožujku”

“Očekujem da je obećano biti ispunjeno. Hrvatska ulazi u povoljno području, nema nikakvog razloga da se terase ne otvore”, rekao je Kozlevac.

 

Komentiraj