Kožićev stožer: “Kao ministar i saborski zastupnik Zmajlović nije napravio ništa za Zagrebačku županiju”

Iz stožera koalicije stranaka koje podržavaju kandidata za župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića optužili su u četvrtak Kožićeva protukandidata SDP-ova Mihaela Zmajlovića da kao ministar i saborski zastupnik nije napravio ništa za Zagrebačku županiju.

“Zmajlovića je uhvatila panika jer će za točno deset dana izgubiti izbore, a onda će po prvi put ostati bez posla. Lagano mu curi ‘6 + 6’ kao bivšem saborskom zastupniku, a u panici ljudi svašta govore”, priopćili su iz koalicije stranaka HDZ, Stjepan Kožić – Nezavisna lista, BM 365, HSU, HSLS i HNS.

Za Zmajlovića kažu da “od kada je na ljeto izgubio saborski mandat samo hoda po županiji i blati aktualnog župana Kožića, a ljudima obećava brda i doline koje nemaju veze s realnošću i proračunskim mogućnostima jedne županije”.

Kažu da je Zmajlovićev predizborni “popis želja” težak više od tri milijarde kuna, a Zagrebačka županija, kada se izuzmu zakonom definirane proračunske stavke, na raspolaganju ima oko 200 milijuna kuna godišnje, pri čemu se radi o vrlo bogatoj županiji koja je druga u državi po povlačenju europskih sredstava za infrastrukturne projekte.

“Zašto se dok je bio ministar i saborski zastupnik nije borio za interese Zagrebačke županije? Koliko puta se sa saborske govornice borio za bolji prijevoz u županiji ili financiranje cesta ili bolju dostupnost zdravstvene usluge? Dok je sjedio u luksuznom uredu s kupaonicom nije mislio na Zagrebačku županiju jer je regionalna politika bila ispod njegovog nivoa, a sada odjednom ima rješenja apsolutno za sve”, kažu u Kožićevom stožeru.

Zmajlović je kao kandidat SDP-a i HSS-a za župana Zagrebačke županije u prvom krugu lokalnih izbora u nedjelju dobio 29,08 posto glasova, dok je Kožić osvojio 44,93 posto glasova.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]