KOŽIĆ: “Osjećam se loše ne zbog sebe, strah me za sve naše prijatelje koji u Hrvatskoj već žive s djecom”

Mladen Kožić (foto) koji sa svojim partnerom Ivom Šegotom pokušava udomiti dijete danas je komentirao jučerašnji skandal u Imotskom gdje je na karnevalu spaljena figura gay para s djetetom na kojem se nalazila fotografija Nenada Stazića i na kojem je bila nacrtana petokraka.

Kožić je komentirao kako se osjeća, a na pitanje televizije N1 smatra li da je on jedna od osoba koja je jučer simbolički bila spaljena u Imotskom, odgovorio je kako još uvijek, sam sa sobom, pokušava razumjeti što se to jučer točno dogodilo.

“Osjećam se loše na jedan način koji je potpuno neusporediv s osjećajem koji smo Ivo (Šegota, op.a.) i ja imali prilikom svih naših peripetija s odbijanjima od strane ministarstva i Centra za socijalnu skrb. Ovaj put se osjećam loše ne zbog sebe, nije me strah ni za mene ni za Ivu, strah me za sve naše prijatelje koji u Hrvatskoj već žive s djecom,” kazao je Kožić.

“Mi u svom prvom susjedstvu imamo dva oca sa kćerkom i ja se osjećam loše zbog njih, jer ne mogu shvatiti kako je sada njima i kako će oni svojoj djeci objasniti što se točno dogodilo”, istaknuo je.

Dodao je i kako su mnogi reagirali na jučerašnji incident, ali kako se ni premijer Plenković, ni ministrica obitelji Vesna Bedeković nisu još oglasili.

“Mnogi od kojih se to očekivalo su reagirali. Ono što me iznenađuje je što još uvijek ni premijer ni ministrica obitelji nisu reagirali na ovaj događaj. Ministrica obitelji se očito i dalje smatra nenadležnom za dugine obitelji i time šalje jednu ružnu poruku da je ona ministrica samo određenih vrsta obitelji.”

Komentiraj