Tomislav Miletic/PIXSELL

KOŽIĆ “Nemam nikakve veze s prelaskom Madjera Bandiću”

Zagrebački župan Stjepan Kožić u subotu je priopćenjem reagirao na današnje medijske navode predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, koji je medijima rekao kako je Kožić ucjenjivao bivšeg HSS-ovca Mladena Madjera da pređe u saborski Klub Milana Bandića.

Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima.

Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“, poručio je Kožić u priopćenju.

Beljak najavio novi posjet USKOK-u, Kožić prijetio Madjeru?

Podsjetimo, Krešo Beljak je u subotu najavio da će sljedećeg tjedna ponovno posjetiti USKOK i podnijeti prijavu oko novih sazanja oko prelaska sada već bivšeg HSS-ovca Mladena Madjera u Klub zastupnika Milana Bandića. Nova će se prijava, rekao je, odnositi i na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića koji je navodno prijetio Madjeru da će aktivirati svoj saborski mandat ukoliko ovaj ne pređe Bandiću. Madjer je, naime, mijenjao Kožića u Saboru jer je funkcija župana nespojiva s onom saborskog zastupnika.

Predsjednik HSS rekao je kako mu je Madjer govorio da ga Kožić stalno naziva i ucjenjuje da će, ako ne pređe u Klub zastupnika Milana Bandića, ponovno aktivirati svoj saborski mandat, iako bi onda morao na izbore.

Komentiraj