Kovačić: “Pred nama je teška utakmica, moramo odigrati našu igru i pobijediti”

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju od 20:45 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Austrije u Beču. Hrvatska je vodeća reprezentacija u skupini s 10 bodova i s pobjedom je sigurna u plasman na Final Four Lige nacija bez obzira na rezultat utakmice Danske i Francuske. Danska ima 9 bodova, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

Dvoboj su na konferenciji za medije najavili izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić, koji je rođen u Austriji. “Rođen sam tu i odrastao, prvi dani su mi bili u Austriji, puno su mi dali. Obitelj mi i dalje živi ovdje. Za mene posebna utakmica, drago mi je da se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao”, rekao je novinarima Kovačić.

Hrvatska je Ligu nacija otvorila domaćim porazom, upravo od Austrije, koja je u Osijeku slavila s 3:0. “Krenuli smo jako loše s tim porazom, nismo to očekivali. Krenuli smo dobro u utakmicu, no ne znamo što se dogodilo poslije, ali kasnije smo pokazali karakter. Sutra imamo tešku utakmicu, moramo odigrati našu igru i pobijediti te ostati pri vrhu”, dodao je.

Očekivanja uoči Svjetskog prvenstva stalno se mijenjaju kod navijača, kao i njihova kritike, odnosno pohvale. “Navikli smo na to. Nakon katastrofalne utakmice treba kritizirati, ali nakon dobre treba pohvaliti. Važno je pronaći sredinu. Nije lako kad igramo loše i kritizira se, ali to je nogomet i sport. Mi smo tu da sljedeću utakmicu budemo bolji. Igramo dobar i kvalitetan nogomet u Ligi nacija i tako trebamo nastaviti”, rekao je Kovačić.

Komentiraj