Kovačević bacio mobitele u Savu, policija ih izronila

 

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević dobio je informaciju da se protiv njega provodi istraga u trenutku kada su već bili izdani nalozi za pretres, dan uoči planiranog uhićenja. Jutarnji list objavio je da se u Kovačević u srijedu ponašao posve uobičajeno i držao se rutine. No, poslijepodne se to promijenilo.

Istražitelji koji su ga cijelo vrijeme držali “na oku” najprije su uočili da je kod njega potpuno prestala telefonska komunikacija, a ponašanje mu je postalo jako hektično. Užurbano se autom vozio s jedne adrese na drugu po Zagrebu i okolici. Istražitelji su primijetili da je iz stana nosio određene stvari, sjeo bi u auto i odvezao se na drugo mjesto, gdje je te stvari pospremao.

Policija je zaključila, piše Jutarnji, da je Kovačević doznao da mu se sprema uhićenje te da pokušava sakriti materijale za koje smatra da bi ga mogli kompromitirati. Posumnjalo se da želi skloniti i “na sigurno” pospremiti gotov novac. Automobilom se zaputio prema izlazu iz Zagreba u smjeru Slovenije pa je policija hitno osigurala granične prijelaze da im ne bi pobjegao preko granice, ali čini se da mu bijeg u BiH nije bila namjera.

Iz izvora bliskih istrazi, Jutarnji piše, Kovačeviću je namjera bila riješiti se mobitela. Prema jednoj varijanti, dok je autom prelazio jedan most preko Save, usporio je vožnju i kroz prozor bacio mobitele u Savu. Prema drugoj varijanti, zaustavio se kod savskog nasipa te je pješice otišao do obale i bacio mobitele u rijeku. Policijska pratnja zapazila je odbacivanje i alarmirala nadređene koji su odmah poslali ronioce. Oni su došli vrlo brzo te u kratkom roku uspjeli pronaći odbačene mobilne uređaje, koji ipak nisu uništeni, nego će se, prema tvrdnjama izvora, spasiti njihov sadržaj.

Komentiraj