Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač večeras je na RTL-u poručio kako će se boriti za interese hrvatskih građana. “Jasno smo pojasnili kontekst kada su u Hrvatskoj građanima ti krediti nuđeni i konverzije kredita u euro”, kazao je Kovač.

U slučaju da osgovor iz Bruxellesa bude negativan, kaže Kovač – ‘Idemo dalje’. Dobit će novo pismo i na njega poslati odgovor, a krajnja mjera mogla bi biti obraćanje Europske komicije Sudu Europske unije. “Onda će to biti spor”, objašnjava dodajući da s tehničkim ministrom financija Zdravkom Marićem zajedno radi na slučaju.

Komentirao je i održani referendum u Republici Srpskoj. “Ustavni sud BiH je jasno poručio da je referendum ilegalan, a i mi jamčimo za taj ustav. Ovo je sad signal da budemo zajedno ozbiljni, ne samo zemlje potpisnice već i zemlje svjedokinje. Moramo ozbiljno poslati signal da to nećemo trpjeti i da moramo poštivati Daytonski sporazum”, rekao je Kovač dodajući da je recept za stabilizaciju BiH integracija cijele zemlje u Europsku uniju i reforme koje bi spriječile separatizam i centralizam.

Kovač kaže kako su hrvatsko-srpski odnosi normalni. “Sada postoje uvjeti koje Srbija treba ispunjavati, oni idu prema članstvu prema EU”, zaključio je Kovač u gostovanju na RTL televiziji.

Komentiraj