KOVAČ “Ova Vlada će morati provesti reforme”

HINA/ Dario GRZELJ

Miro Kovač, donedavni međunarodni tajnik HDZ-a, gostovao je u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao trenutnu političku situaciju, stanje u stranci i planove za političku budućnost.

 

“Moji su planovi da budem koristan u hrvatskom saboru, kao saborski zastupnik za Hrvatsku demokratsku zajednicu, a prvenstveno za Hrvatsku. Ja crpim legitimitet iz povjerenja koje sam dobio od glasača, birača u IX. Izbornoj jedinici”, poručio je Kovač dodavši kako je imao 12.751, odnosno šesto mjesto na listi u IX. izbornoj jedinici.

 

Kovač je nadalje poručio kako su Hrvatskoj potrebne promjene i reforme.

“Razvojni model Republike Hrvatske, nije više dostatan. On se mora promijeniti. Ako se usporedimo sa zemljama članicama Europske unije. Govorim o tome da u Hrvatskoj moramo promijeniti stvari i moramo provesti ono što se zove, ne volim taj izraz jer je već izlizan, ali on se koristi u javnom prostoru u Hrvatskoj. Moramo provesti strukturne reforme. Ako ih ne budemo proveli, mi ćemo nastaviti vegetirati, mali ljudi će odlaziti”, izjavio je, dodavši kako će “ova Vlada morati provesti reforme”.

Kovač također smatra kako se izborni zakon treba mijenjati.

“Ja kažem da nismo, na žalost, stigli na vrijeme sami ponuditi svoj sveobuhvatni model izmjene izbornog zakona. Ja podržavam ideju promjena izbornog zakona. Smatram da to treba biti sveobuhvatan model,” rekao je, izjavivši kako ipak nije potpisao referendumsku inicijativu.

Komentiraj