KOVAČ O MILANOVIĆU: ‘Prvo je tražio TV-sučeljavanja a sada već odustaje’

Autor:

11.08.2016., Trg zrtava fasizma 4, Zagreb - Miro Kovac dolazi na sjednicu Predsjednistva HDZ-a. 
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač, na svom se profilu na Facebook-u obrušio na predsjednika SDP-a Zorana Milanovića prozvavši ga ‘političkom kukavicom i lažnim herojem’.

Objavu ministra Kovača prenosimo u cijelosti:

“[ZORAN MILANOVIĆ – POLITIČKA KUKAVICA I LAŽNI HEROJ]
Zoran Milanović je dokazao da je politička kukavica i lažni heroj. Prvo je tražio TV-sučeljavanja a sada, nakon tek jednog, već odustaje.
Pretpostavljamo i zašto.
Nema hrabrosti, nema petlje, boji se da on i njegova politika ne budu pred hrvatskom javnošću razotkriveni, raskrinkani.
Uzmimo samo kao primjer slučaj lex Perković – preciznije rečeno slučaj lex Milanović! Sjećamo se kako je tada išao ciljano u sukob s pravnom državom, sa svojim narodom, i na kraju popustio i izručio oba optuženika, i Perkovića i Mustača. Vidi se da je politička kukavica i lažni heroj i na primjeru odnosa prema Srbiji i njezinom zakonu o ratnim zločinima. Prije godinu i pol dana, u veljači 2015., on i njegova vlada bili su strogo protiv toga da ih Hrvatski sabor zaključkom obveže da od Srbije traže da promijeni svoj neprihvatljivi zakon o ratnim zločinima tako da ne može glumiti mini-Haag. Milanović i njegova vlada nisu, dakle, napravili ništa. Za to postoje dokazi crno na bijelo.
Lažno herojstvo koje sada Milanović pokazuje u odnosu na Srbiju je smiješno i prozirno. Pitam se kako ga nije sram. Neka javnosti pokaže što su on i njegova vlada konkretno napravili za Hrvatsku kada je riječ o uvjetima koje Srbije mora ispuniti da bi ušla u Europsku uniju. Nisu od Srbije tražili ništa. Svojom politikom nanio je nemjerljivu štetu Hrvatskoj.
Glavni je krivac za to da je naša pozicija bila znatno oslabljena unutar Europske unije kada smo početkom godine preuzeli odgovornost za državu. Unatoč svemu tome, uspjeli smo sanirati štetu njegove politike i sve hrvatske zahtjeve uključiti u pregovarački okvir Srbije. Konkretno, ako Srbija ne promijeni svoj zakon neće moći u Europsku uniju. To je sada zahtjev ne samo Hrvatske nego i Europske unije, i to Srbija zna. To je ono što smo mi napravili za Hrvatsku! A Vama, gospodine Milanoviću, ostaju politički kukavičluk i lažno herojstvo”.

 

Podsjetimo kako je Kovač u srijedu napao predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, koji ga je ranije istoga dana prozvao glavnim krivcem jer nije upozorio Srbiju da neće moći otvoriti Poglavlje 23 ako ne izmijeni Zakon o univerzalnoj jurisdikciji.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)