Kovač o akciji USKOK-a: “Ne znam o čemu se radi, normalno se krećem po Čakovcu”

U zajedničkoj akciji policije i USKOK-a u petak ujutro na području Međimurja uhićeno je više osoba. Uhićeno je više osoba. Osim Posavca, istragom je obuhvaćen i SDP-ov zastupnik Stjepan Kovač, ujedno i bivši gradonačelnik Čakovca koji se javio i rekao da normalno šeta gradom i ne zna o čemu se radi.

“Ne znam uopće o čemu se radi, ja sam saznal iz vašeg medija i onda sam zval da napišete il ispravite grešku, jer ja nisam uhićen, niti ništa, ja se krećem po Čakovcu normalno, slobodno, a niti ne znam o čem se radi. Čuo sam za župana Matiju Posavca, također iz vašeg medija, ali ja s tim fakat nema niš. Ja uopće ne znam kaj se meni stavlja na teret. Ako vi znate mi recite, pa vam mogu prokomentirat”, rekao je Kovač za Index.

Kovač o skidanju saborskog imuniteta

“Čul sam da su dobili zahtjev, ali ni oni nisu dobili papire zbog čega. Ja sam zvao na policiju da pitam, ali nisam dobil nikakvi konkretni odgovor. Niš, niko niš ne zna. I ja čekam da vidim kaj se bu dogodilo, nikad se nisam našel u takvoj situaciji, tak da je i meni sve to… ono, da uzmem odvjetnika, treba mi, ne treba mi, nemam pojma, moram očigledno naći nekog.”

O komunikaciji s Posavcem

“Nisam, mi smo isključivo poslovno radili kaj je trebalo, Grad-Županija, svi tu znaju da nismo bili u idiličnim, bajnim odnosima, imal je protukandidatkinju na izborima za Grad Čakovec, da smo bili u idiličnim odnosima ne bi imal protukandidatkinju, ne?”

Posjećamo, uz župana Matiju Posavca i SDP-ovog saborskog zastupnika, bivšeg čakovečkog gradonačelnika, Stjepana Kovača akcijom policije i Uskoka u Međimurju obuhvaćena su i po dvojica suosumnjičenih u svakom od ta dva nepovezana slučaja.

Prema neslužbenim informacijama uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal.

On je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji navode da je riječ o 10.000 kuna.

U drugom slučaju saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Kovač suosumnjičen je s međimurskim policajcem Mariom Severom te prijateljem Damirom Ledenčanom koji mu je nakon dogovora slao “prijeteće poruke”.

Cilj im je, kako se doznaje, bio da otkriju tko stoji iza stranice koja je o Kovaču negativno pisala uoči posljednjih lokalnih izbora u svibnju.

Kako bi otkrili tko je napravio strancu s koje su kritizirali Kovača dogovorili su da će mu Ledenčan poslati prijeteće poruke koje će potom prijaviti policiji. Osumnjičeni policajac pritom je navodno tražio da on vodi taj slučaj kako bi o svemu obavještavao Kovača.

Policija i Uskok potvrdili su da su u petak ujutro “započeli s realizacijom kriminalističkog istraživanja”.

“Tijekom današnjeg dana provest će se sva uhićenja kao i hitne dokazne radnje koje su rezultat ovog istraživanja – koje je obuhvatilo više osoba, neke s javnim dužnostima – pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, izvijestila je policija.

Uskok je priopćio da će “nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju te će o tome pravodobno obavijestiti javnost”.

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) zakazalo je za 15 sati sjednicu na kojoj će odlučiti o zahtjevu Uskoka da se Kovaču skine imunitet zbog “kaznenog postupka, lišavanja slobode i određivanja istražnog zatvora”.

Sve osumnjičene očekuje ispitivanje u Uskoku koji će potom odlučiti o pokretanju istrage.

Komentiraj