KOVAČ: “Kada su rezultati loši, kada izbornik ne postiže rezultate, onda se mijenja izbornik“

miro kovač

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač u srijedu je u Varaždinu predstavio program  HDZ-ove „Opcije za promjene“ na unutarstranačkim izborima, rekavši kako je stranka postala neprepoznatljiva i da je za to krivo sadašnje vodstvo predvođeno predsjednikom Plenkovićem.

Kovač je rekao da HDZ treba vodstvo koje će biti hrabro, i kao glavna snaga Vlade provoditi reforme koje su nužne za iskorak u Hrvatskoj.

„Nama su potrebne strukturne reforme, po uzoru na baltičke zemlje i Poljsku koje su godinama radile prave stvari i povećale značajno kupovnu moć u tim zemljama. To moramo napraviti mi u Hrvatskoj“, kazao je Kovač dodavši da su on i njegove kolege spremni za reforme, za nužan iskorak stranke.

„HDZ je postao neprepoznatljiv kada je riječ o vrednotama. Moramo se jasno postaviti na političkoj sceni i reći da nam partner neće biti SDP ni lijeve stranke, da nam samo mogu biti partneri stranke koje su nama srodne, koje su državotvorne, domoljubne, koje su demokršćanske“, rekao je Kovač.

Ustvrdio je kako je za neprepoznatljivost HDZ-a krivo sadašnje vodstvo stranke predvođeno aktualnim predsjednikom.

„To su pokazali rezultati na izborima za EU parlament i rezultati izbora za predsjednika Republike. Izgubili smo predsjednicu, imali smo dva posrnuća i kada su rezultati loši, kada izbornik ne postiže rezultate, onda se mijenja izbornik“, zaključio je kandidat za predsjednika HDZ-a.

Kovač je u Varaždinu bio s kandidatom za potpredsjednika HDZ-a Davorom Ivom Stierom. Iako se spominjalo moguće odgađanje skupa zbog situacije s koronavirusom, skup je ipak održan.

„Mi ćemo poštivati sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite. Za sada nema nikakvih zabrana. Ako treba prekinuti skupove, zbog interesa, zbog zdravlja naših ljudi, mi smo na to spremni“, istaknuo je Kovač koji je na novinarski upit kratko komentirao odluke Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

„Treba napraviti sve ono što je nužno kako bi zaštitili zdravlje naših sugrađana. Zdravlje naših ljudi je na prvom mjestu“, kratko je rekao kandidat za predsjednika HDZ-a.

Komentiraj