Edina Zuko/PIXSELL

KOTROMANOVIĆ “Gospodine Kovačiću, za razliku od mojeg nasljednika imate petlje…”

Bivši ministar obrane Ante Kotromanović u nedjelju je komentirao imenovanje Višnje Tafre i Vesne Nađ u Ministarstvo uprave poručujući ministru uprave Ivanu Kovačiću kako ima petlje.

“Gledam i slušam ovu bitku za Višnju Tafru i kako bi rekli naši ponizni biskupi ”braćo i sestre” moram napisati par riječi… Tu podlu Tafru sam zatekao u MORH-u 2012. kao šeficu kabineta Davora Božinovića, HDZ-ovog ministra obrane. Na moj prijedlog ta izdajnička vlada imenovala ju je za moju zamjenicu. Isto kao i pokojnu Vesnu Orlandini na mjesto pomoćnice ministra za financije u MORH-u, a koja je prije toga bila osam godina na čelu državne riznice u osam godina mandata HDZ-a. Poslije njezine smrti ta ista nenarodna Vlada imenuje Đurđu Hunjet na isto mjesto iako je članica HDZ-a. U svojem životu nisam sreo pametnije i stručnije osobe. E sada izbaciti stručnu i pozitivnu i nestranačku osobu kao Tafru iz sustava obrane može samo jadna, loša, ljubomorna, frustrirana politika… Kada sam birao svoj tim tražio sam sposobne i vrijedne, a ne politički obojene. Zato smo mogli raditi dobar posao i imati rezultat!! Gospodine Kovačiću za razliku od mojeg nasljednika imate petlje…”, napisao je Kotromanović na društvenoj mreži Facebook.

Imenovanje Višnje Tafre i vesne Nađ u Ministarstvo uprave uzrokovalo je ovih dana veliku buru. Josip Đakić kazao je da su Tafra i Nađ bile teret ministarstvima i načinile ogromne štete i braniteljima i vojnicima te dodao kako je prebacivanje u Ministarstvo uprave ‘podla odluka’.

Ministar uprave Ivan Kovačić zaprijetio je podnošenjem ostavke, ali Kovačićev savjetnik Ivan Relković za Dnevnik.hr rekao je kako ipak neće dati ostavku dodajući kako se Kovačić u subotu navečer čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem koji mu je dao potporu.

Komentiraj