Kostjuk osvojila svoj prvi naslov u karijeri, odbila rukovanje sa suparnicom, pala na koljena i plakala

Marta Kostjuk iz Ukrajine došla je do svoje prve titule u karijeri. U finalu WTA turnira, koji je održan u Austinu svladala je Varvaru Gračevu iz Rusije sa 6:3 i 7:5. Međutim, ono što je privuklo pozornost je da se Kostjuk odbila rukovati sa Gračevom.

Nakon pobjede odbila je rukovanje sa svojom suparnicom i pri tome je pala na koljena te počela plakati uz urlike.

“Osvojiti ovaj naslov je posebno s obzirom da sam u poziciji u kojoj se trenutačno nalazim. Posvećujem ga svojoj zemlji te svim ljudima, koji se bore i umiru. Svima, koji su bili na tribinama i koji su gledali želim kazati: Slava Ukrajini”, rekla je Kostjuk.

Inače, u posljednjih godinu dana često zna izaći u javnost sa izjavama vezano za rusku invaziju na Ukrajinu tako što osuđuje ruske i bjeloruske sportaše, koji se nisu javno ogradili od rata. Vladimira Putina nazvala je ludim, a ni prije se nije međusobno rukovala sa suparnicama iz te dvije zemlje.

“Ljudi, koji kažu da ne žele rat čine da mi želimo. Očito je da ni mi to ne želimo. Ne razgovaram sa tenisačima ili tenisačicama iz Rusije i Bjelorusije. Jedva da im kažem zdravo”, kazala je.

Kostjuk je rođena 28. lipnja 2002. godine u Kijevu, a tenisom počela se baviti 2015. godine. Prema novoj WTA ljestvici, koja je objavljena jučer nalazi se na 40. mjestu sa 1270 osvojenih bodova.

Debi u Grand Slamu ostvarila je 2018. godine, a u igri parova došla je do dva četvrtfinala Roland Garrosa i jednog polufinala Australian Opena, Uz to, ima jedan naslov koji je osvojila zajedno sa Terezom Martincovom na turniru Slovenia Open u Portorožu (u finalu svladale su Cristinu Bucsu iz Španjolske i Terezu Mihalikovu iz Slovačke sa 6:4 i 6:0).

Komentiraj

nacional banner
nacional banner