Kosovo: Među migrantima je i premijerov brat

FaH

Kosovski premijer objavio je u nedjelju na svojoj Facebook stranici da je njegov brat među tisućama migranata koji su tražili azil u Njemačkoj prošle godine.

“Točno je. Obitelj me informirala da je moj brat tražio azil u inozemstvu kako bi primio liječničku pomoć za tešku bolest koja se ne liječi na Kosovu”, piše Isa Mustafa potvrđujući informacije tiska.

Premijer jedne od najsiromašnijih zemalja Balkana precizirao je da su njegov brat Ragip, njegovi nećaci i nećakinje krenuli prema zapadnoj Europi, ali su vraćeni u domovinu. “Ta samo potvrđuje da moja obitelj dijeli subinu drugih građana Kosova i njihove probleme”, naveo je.

Prema informativnoj stranici Isajderi. com Ragip Mustafa je prešao Srbiju i Mađarsku na putu prema Francuskoj koja mu je odbila azil. Zatim je moblu za azil uputio u njemačku saveznu državu Rajna-Palatinat.

Prošle godine je više od milijun migranata, od kojih većina Sirijaca, prešlo Balkan kako bi tražili azil u zapadnoj Europi. Prema statistikama Europske unije oko 70.000 Kosovara je tražilo azil tijekom posljednje dvije godine, a njihova zemlja je četvrta po broju molbi azila iza Sirije, Afganistana i Iraka.

Komentiraj