Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u srijedu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala svoje jučerašnje svjedočenje na suđenju Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media.

“Prošlo je puno vremena od moga prvog svjedočenja. To je jedno daleko vrijeme, govorila sam o saznanjima koja imam danas i s nekom vrstom političkog iskustva”, kazala je Kosor. Dodala je da ne žali što je vjerovala Sanaderu i bila njegova bliska suradnica. “Naš odnos je bio korektan u vrijeme kad je on bio predsjednik stranke i Vlade. Ja sam radila svoj posao, on svoj. Tu mislim na prve 4 godine vlade koju je on vodio. Ja sam vodila ogroman resor, to je ogroman posao za jednog čovjeka, vodila veliko ministarstvo s teškim problemima i naš odnos je bio korektan i poslovan”, kaže Kosor.

Naglašava kako nema nikakav razlog za progon Sanadera. “Apsourdna je ta ideja da bih ja mogla narediti bilo kojem državnom odvjetniku da nešto čini, a to je, čini se, i glavna teza ove obrane. To je razumljivo na neki način, ali mislim da nije dobro i takve stvari mislim da ne treba raditi, targetirati isključivo nekoga, a zanemariti neke druge. Sve ovo vrijeme se uglavnom spominjao Mladen Bajić, a nikako Tomislav Karamarko, jer je njihova teza da sam ja tada naložila politički progon”, dodaje.

Kosor kaže kako je Sanader bio apsolutni autoritet i nakon odlaska iz stranke. “Ja sam dolaskom na čelo vlade i stranke preuzela ogromnu dogovornost za državu i zato je moja poruka bila u slučaju različitih procesa da ja neću tražiti od DORH-a da nešto radi ili da nešto ne radi. DORH-u vlada treba osiguravati uvjete za rad”, zaključila je bivša premijerka.

Komentiraj