Kosor pozdravlja dogovor između premijera i predstavnika HOS-a

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd 

Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Darinko Kosor pozdravio je u četvrtak  “dogovor između premijera i predstavnika HOS-a” oko micanja HOS-ove ploče sa spornim pozdravom’ Za dom spremni’ iz Jasenovca u Novsku nazvavši to “jednim korakom naprijed”.

“Mogu samo pozdraviti dogovor između premijera i predstavnika HOS-a i mislim da je ovo jedan korak naprijed”, izjavio je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru.

Za sporni HOS-ov grb sa ustaškim pozdravom rekao je kako će “se to riješiti”.

“Ja mislim da je jasno. Mi smo u demokratskoj državi i sve moramo riješiti zakonom. Ono što je sad u prvoj fazi bilo važno je da se pozdrav ‘Za dom spremni’ izmjesti iz Jasenovca, a  idući korak je rješenje zakonom svih pozdrava koji ne bi trebali biti na službenim obilježjima u Republici Hrvatskoj”, rekao je Kosor.

Poručio je i kako bi, što se njega i HSLS-a tiče, tiče, ‘Za dom spremni’ trebao biti zakonom riješen da ne može biti nigdje. “Živimo u demokratskoj državi i moramo to riješiti zakonskim putem. Vidimo da premijer čini sve da to riješi mirnim putem. Ono što je danas bilo dobro je da se riješilo u dogovoru, ali to je samo prvi korak”; istaknuo je Kosor.

Komentiraj