Kosor: Ostajem na istoj funkciji, proračun nisam podržao jer se ne može iščitati

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor (HSLS) opovrgnuo je u utorak medijske špekulacije da napušta tu dužnost i da će biti član nove Vlade, a novinarima je rekao i da nije podupro prijedlog gradskog proračuna za 2016. jer se ne da iščitati.

“Normalno da neću”, odgovorio je Kosor novinarima na pitanje hoće li napustiti mjesto predsjednika zagrebačke Gradske skupštine. Istaknuo je kako će i dalje biti njezin predsjednik, a na pitanje hoće li na toj dužnosti ostati i ako mu ponude mjesto u novoj Vladi, rekao je da mu ga neće ponuditi jer ga niti ne želi.

Na pitanje novinara Hine zašto na današnjoj sjednici nije podupro prijedlog gradskog proračuna za 2016., Kosor je odgovorio kako nikada ne podupire ništa što je besmisleno.  Objasnio je kako proračun nije dan zastupnicima na četvrtoj razini i ne može se iščitati.

“Ja nikada ne glasam za nešto što ne mogu iščitati. Glasam samo za ono što znam pročitati”, istaknuo je Kosor.  Rekao je kako je imao vrlo jasan prijedlog – tri mjeseca privremeno financiranje, a zatim glasovanje o ozbiljnom proračunu.

“Tko je glasao za ovaj prijedlog proračuna, to je njegov problem. Ja sam uvijek častan i uvijek glasam onako kako mislim po savjesti da je najbolje. I tako ću i dalje voditi Gradsku skupštinu”, poručio je Kosor.

Komentiraj