Kosor: Odlazak Penave je do sada najveći udarac za HDZ i predsjednika Plenkovića

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor ocijenila je odlazak Ivana Penave iz HDZ-a, kao najveći udarac za stranku i sadašnjeg predsjednika Andreja Plenkovića do sada.

“To je dosad najveći udarac iznutra u HDZ-u, upućen na predsjednika”, kazala je Jadranka Kosor komentirajući jučerašnji izlazak Ivana Penave iz HDZ-a. Važnost cijelog događaja potencira činjenica koju mnogi nisu istaknuli, a to je da su zajedno s Penavom iz ogranka izašli mnogi važni HDZ-ovci, predsjednik gradskog odbora, vijećici. Veliki je to udarac za HDZ, dodaje Kosor.

“Definitvno je to gubitak u praskozorje izbora. Pogotovo jer sam čula i da su obični članovi počeli izlaziti. Nemam za to posebnu potvrdu, ali sam čula da je to tako. Plenković kaže da se bez svakoga može. Zašto se onda toliko pozornosti daje onome koji je otišao”, istaknula je Kosor prilikom gostovanja na N1 televiziji.

Prilikom gostovanja Kosor je komentirala kako je ovaj “udarac” teško nadoknadiv, ali ne isključuje moguću koaliciju Ivana Penave sa HDZ-om nakon izbora.

“Može se pročitati između redaka da bi on i Škoro mogli u nekoj skoroj budućnosti koalirati s HDZ-om. Moguće je da se tu iza svega zapravo krije nešto politički važno, a to je činjenica da pretpostavljam da bi onda oni Plenkoviću uvjetovali da ne ide u koaliciju s SDSS-om”, kaže.

Što se tiče ministra financija Zdravka Marića koji bi mogao biti politički protivnik Penavi u toj izbornoj jedinici, Kosor kaže kako tu postoji potencijalni problem.

“Činjenica da je ministar Marić jedan od popularnijih ministara ali nije formalno član HDZ-a. Oni koji su stranku napustili i bune se, isticali bi to kao jednu vrstu nedostatka”, smatra Kosor.

 

 

Komentiraj