Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor komentirala je u utorak pisanje Nacionala o odlasku ministra financija iz Vlade. “Čuli smo jučer Plenkovića koji je rezolutno rekao “ne”, a to nije dodatno objasnio. Mislim da je jako teška pozicija Marića, teško je raditi u Vladi i imati teret da netko stalno propituje njegovu vjerodostojnost”, kazala je.

Podsjetimo, iako je premijer Andrej Plenković rekao da nije vrijeme da Zdravko Marić podnese ostavku, Nacionalovi izvori tvrde da je pitanje samo trenutka kada će se to ipak dogoditi i da odnosi između premijera i ministra financija više nisu idilični.

U vrijeme njenog mandata današnja ministrica gospodarstva Martina Dalić bila je na čelu Ministarstva financija. “Da, bila je ministrica financija, nadređena i nadležna i odgovorna za Poreznu upravu. Ja nisam imala informacija da je Todorić dužan državi. Vjerujem da se radilo o dubiozama da bi me ministrica financija obavijestila. Nikakvih informacija od ministrice Dalić da je Agrokor u problemima nisam dobila”, kazala je za N1.

Dodala je da od Dalić nikada nije dobila nikakve informacije o Agkrokoru. “Ni s jedne strane nikada nisam dobila informaciju da u Agrokoru nešto “škripi” ili ne valja, ali u gospodarskim krugovima i među HUP-ovcima se govorilo “ne daj Bože da u Agrokoru nešto krene loše dogodit će se domino efekt i svi ćemo nastradati””, rekla je Kosor.

Komentiraj