KOSOR: “Možda će promjena blagdana ostati jedina reforma iza ove Vlade”

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u subotu je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala političke aktualnosti.

Kazala je kako se čini da provokacije iz Srbije ne prestaju. “To je kontinuitet njihove politike prema Hrvatskoj. Mnogi su već zaboravili kada je Aleksandar Vučić usporedio Hrvatsku s Hitlerovom Njemačkom i tada je uz njega stajao jedan od stupova vladajuće koalicije Milorad Pupovac. Ništa to nije slučajno, ovaj je mjesec jedan od najbolnijih mjeseci u novijoj povijesti Hrvatske i ta provokacija jest usmjerena u to da nas se ubode u srce najsznažnije i najdublje”, kazala je Kosor, komentirajući otkrivanje spomen ploče generalu JNA Mladenu Bratiću, koji je poginuo u napadu na Vukovar.

Podsjetila je da bi Aleksandar Vučić u Zagrebu trebao biti 20. studenoga, “a zna se da su u noći s 20. na 21. studenoga ranjenici iz bolnice i naš kolega Siniša Glavašević masakrirani na Ovčari pod zapovjedništvom Veselina Šljivančanina čiju presudu u Haagu Vučić ne priznaje.”

Priznaje i da su domaći duhovi pušteni iz boce, ali i da ima puno ljudi u Hrvatskoj koji smatraju da je loše kad se ulice zovu po Mili Budaku.

Kako su se ovih dana mogli čuti i pojmovi detuđmanizacija, nasljeđe Franje Tuđmana Kosor to komentira riječima: “Danas se pozivati na Tuđmana izgleda kao vađenje Kviska i mslim da je to loše. Neprekidno govorim da je Tuđman upisao antifašizam u Ustav, ali mnogi se političari na to pozivaju samo kada im zagusti.”

Kada je riječ o povučenom amandmanu saborskog Odbora za veterane kaže da je moguće da se radi o malom manevru da se skrene pozornost sa zakona koji ima druge diskutabilne odredbe. “Nikada mi neće biti prihvatljivo da 18. studenoga bude praznik i dan na koji se ne radi i ide na izlete”, poručila je.

Kosor kaže kako će promjena blagdana možda ostati jedina reforma ove Vlade.

Za najavu Tomislava Karamarka da ulazi u utrku za predsjednika stranke kaže: “Mislim da kandidatura može samo pomoći Andreju Plenkoviću, to će biti zanimljivo jer će to omogućiti da se uspoređuje vladavina Tomislava Karamarka i vladavina Andreja Plenkovića u HDZ-u i da s ustanove različitosti, ali i sličnosti i mislim da će to biti vrlo zanimljivo”, zaključila je.

Komentiraj