Kosor komentirala prosvjede u Beogradu, oštro po Pupovcu i Plenkoviću

 

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u srijedu je na društvenoj mreži Twitter komentirala nerede i policijsku brutalnost u prosvjedima koji su se u utorak navečer održali u Beogradu.

“Očekujem da vladajući Milorad Pupovac koji je stajao uz Vučića dok je taj uspoređivao RH s Hitlerovom Njemačkom, osudi nasilje nad građankama i građanima u Beogradu. A da predsjednik HDZ-a pokrene postupak za isključivanje Vučićeve stranke iz EPP-a”, napisala je Kosor na Twitteru.

Podsjetimo, u središtu Beograda noćas je došlo do sukoba policije i prosvjednika koji su se u utorak navečer okupili ispred skupštine Srbije nakon što je srbijanski šef države Aleksandar Vučić u utorak najavio ponovno uvođenje policijskog sata zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Prosvjed je započeo s tek nekoliko stotina sudionika, da bi se mnoštvo kasnije uvećalo, a nakon što je dio prosvjednika ušao u zgradu Skupštine, uslijedili su incidenti i sukobi s policijom. U nastavku sukoba prosvjednici su policiju zaspiali jajima, kamenjem, plastičnim bocama i bakljama, zapaljeni su deseci kontejnera, a prema prvim izvješćima ozlijeđenih ima na obje strane.

Nakon što je policija dobila pojačanje rastjerala je prosvjednike suzavcem ispred Skupštine, a na ulice je izvedena i policijska konjica i postrojba s psima. Policija je oko dva sata poslije ponoći dobila dodatno pojačanje potiskujući prosvjednike.

Komentiraj