Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor u ponedjeljak je preko Twittera građanima čestitala Dan neovinosti. “Sretan vam Dan neovisnosti. Izgradili smo kuću, puno još moramo raditi da je uredimo. To mogu hrabri i odlučni”, poručila je.

U razgovoru a HRT Kosor je rekla Ulaskom u EU kao da smo na neki način stagnirali, kao da smo u nekim procesima u uređenju pravne države i poticanju vladavine prava, kao da smo nažalost nazadovali”, kazala je bivša premijerka.

Smatra da se sa ponosom moramo sjetiti svih događaja iz ’91., na današnji dan je donesena odluka o razdruživanju od bivše države, nastavio se niz od referendumske odluke. ” Važno je podsjetiti se da je 94% građana odlučilo ZA samostalnu Hrvatsku. Prije 27 godina se moramo sjetiti da je trajala žestoka okupacija Vukovara, nakon ove odluke počinje progon Iločana, veliki dio zemlje je bio okupiran, mnogi su bili protjerani iz svojih domova i RH se u to doba borila sama. Činjenica da je Vukovar postao simbol obrane ali i patnje nas ponovno treba ujediniti oko razmišljanja o tome zašto smo dio hrabrosti i pameti izgubili”, kaže.

“Na našem europskom putu nitko nije bio zainteresiran da RH postane članica EU-a, sve smo postigli sami”, zaključila je Kosor.

Komentiraj