Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja priopćilo je da su u obavljenom inspekcijskom nadzoru u Staroj Novalji utvrdili da se na zemljištu čija je suvlasnica njihova glavna tajnica Nikolina Nežić izvode radovi uklanjanja postojeće građevine protivno odredbama Zakona o gradnji, te je obustavljeno daljnje uklanjanje i gradilište zatvoreno, izvještava N1 televizija.

Sa slučajem je upoznat i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je poručio da ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve.

Štromar je izjavio kako će građevinska inspekcija odraditi postupak u okviru zakonskih ovlasti. “S ovom prijavom postupa se kao i u svim ostalim slučajevima do sada, neovisno o tome je li riječ o djelatnici Ministarstva ili bilo kojem drugom građaninu. Ukoliko se utvrdi povreda zakona prekršitelj mora snositi sankcije, jer iznimke nema za nikoga i zakon se mora poštovati jednako za sve”, naglasio je ministar Štromar.

Svoj stav o ovoj temi iznijela i Jadranka Kosor i to putem Twittera.

”Da, jasno, brzo će se zaboraviti i kako ova državna tajnica ruši susjedi kuću kao što se zaboravilo da župan mlati ženu, a dožupan novinare”, napisala je Kosor.

Komentiraj