KOSOR: “Ako Vlada treba pasti, neka padne čim prije”

U 14:30 sati trebao bi početi sastanak vladajuće koalicije, na kojem će ministar financija Zdravko Marić partnerima predstaviti prijedlog proračuna.

Na pitanje pada li Vlada ili će nastaviti sa 76 ruku, Plenković je samo poručio “predsjedanje Europskom unijom”, a Jandroković je kazao “pada kiša”.

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar danas je u Saboru na pitanje dolaze li on i Blaženka Divjak sutra na Vladu tek kratko poručio: “Strpite se još malo, vidjet ćete.”

Marić je rekao da u prijedlogu proračuna nema kompenzacijskih mjera koje predlaže HNS, ali zato “ima mjera koje se tiču povećanja osnovica plaća za učitelje kako je to najavio premijer”.

Šef HSLS-a Darinko Kosor rekao je kako oni nemaju problema s proračunom, a na pitanje o budućnosti koalicije odgovorio je: “Ako Vlada treba pasti, neka padne čim prije”, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik HDS-a Branko Hrg kazao je kako ne zna hoće li se i u kojoj mjeri na sastanku raspravljati o odnosima unutar koalicije. “Mislim da je ministrica Blaženka Divjak u svom čudnom ministarskom ponašanju dovela do ovakve situacije i da sada mora pronaći neko rješenje”, smatra Hrg.

Podsjetimo, sutra se održava sjednica Vlade na kojoj bi se trebao naći proračun, a još nije poznato hoće li joj nazočiti HNS-ov Predrag Štromar i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

Komentiraj