KOSOR: “Ako Pupovac ostaje pri izjavi o NDH, mi više ne možemo biti koalicijski partneri”

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u četvrtak je za N1 kazao kako njegova stranka više ne može biti koalicijski partner, ukoliko Milorad Pupovac ostane pri svojoj izjavi, kojom Hrvatsku uspoređuje s NDH.

“Što se tiče onoga što je napravio Predsjednik SDSS-a, a to da je usporedio hrvatsku državu, pa onda i hrvatsku Vladu, s NDH, mislim da je to apsolutno bilo pogrešno s njegove strane. Još veći gaf je u tome što on to nije izjavio u Hrvatskoj, nego je to izjavio u Sarajevu, znači u drugoj državi. Nikada u drugoj državi ne pričate protiv svoje države. A posebno ako iznosite neistine”, poručio je Kosor.

Dodao je kako se s tom Pupovčevom izjavom zasigurno ne slažu dvije trećine Srba u Hrvatskoj te je također rekao kako Pupovčevu izjavu treba osuditi. “Tu njegovu izjavu treba osuditi. Na prvom koalicijskom sastanku on mora pojasniti prvo nama kao partnerima, a onda i hrvatskoj javnosti je li on to stvarno mislio. Ako on to stvarno misli – ja to još ne znam, jer to nisam čuo iz prve ruke od njega – onda mi ne možemo više biti partneri”, istaknuo je.

Kosor kaže kako je ta izjava na štetu hrvatske države, svih građana Hrvatske, a najviše Srba u Hrvatskoj. “S takvom izjavom mi više ne možemo biti koalicijski partneri. To je mišljenje HSLS-a. Ako on misli da je ova država i ova Vlada, da liče na Nezavisnu Državu Hrvatsku, mi više ne možemo biti partneri”, poručio je predsjednik te stranke.

Komentiraj