Košiček: Nastava počinje 11. svibnja samo ako se steknu svi uvjeti

Nakon što su se sindikati i dobar dio roditelja izjasnili kako je odluka o početku nastave 11. svibnja ishitrena, danas je na Hrvatskom radiju glavni savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, Marko Košiček izjavio da je nastava planirana za 11. svibnja samo ako se steknu svi uvjeti.

“Vlada je donijela odluku o opozivu nastave, ali Vlada nije donijela odluku da će nastava krenuti 11. svibnja, samo zaključak o planu vraćanja u normalu. Moramo vidjeti koji su preduvjeti i neće se u školu vraćati svi učenici, nego samo nižih razreda, i to opet ne svi. Oni koji neće moći, neće se vratiti. Znači, sigurno će biti manji broj učenika. Kada dobijemo upute, napravit ćemo plan kako će to funkcionirati”, rekao je Košiček i dodao kako “Škola na trećem”  ostaje u toj formi.

Zagrebačke škole su suočene sa posljedicama potresa

Osim epidemije Zagreb se nosi i s posljedicama potresa te je i zbog toga otežan povratak u školske klupe. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić rekao je kako je u tijeku sanacija zgrada škola.

“Obnovili smo 32 objekta, radili su na 69. Na još 58 nismo pokrenuli radove, čeka se dokumentacija. Imamo četiri škole s crvenom oznakom, 36 sa žutom i 134 škole sa zelenom oznakom što znači da su upotrebljive, s manjim oštećenjima”, rekao je Lovrić.

Prozvali Bandića da zagrebačke škole nemaju osnovne uvijete, a Lovrić rekao da ne želi sudjelovati u emisijama u kojima će se tako govoriti

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan upozorila je kako zagrebačke škole imaju problema sa sanitarnim čvorovima.

“Tražimo od gradonačelnika Bandića higijensku i zaštitnu opremu, mnoge škole nemaju osnovne uvjete za rad”, ustvrdila je.

Lovrić je na to burno reagirao.

“Imamo najkvalitetnije škole i ne mogu sudjelovati u emisiji gdje će se ovakve stvari govoriti.”

 

Komentiraj