Sisački biskup Vlado Košić u četvrtak je u propovijedi koju je održao povodom blagdana Tijelova komentirao političke teme, prenosi N1.

“Pitamo se kuda to smijemo sve doći, gdje je ta granica koja predstavlja našu ovlast i granicu dobivenu od Krista. Nekada se, a čini se i danas, u čitavim gradovima i selima, s pjesmama i molitvama, prolazilo noseći pokaznicu i u njoj kruh života. Jesmo li se mi to uplašili da smijemo predaleko pa obiđemo samo crkvu i u nju se vratimo? Hoćemo li tako reći da mislimo da nije prikladno da se mi kršćani previše miješamo u društveni život našega grada, naše domovine, našega svjetovnog života? Imamo li mi tu neku bojazan koja je ostala još iz doba kada je totalitarni bezbožni sustav zabranjivao Crkvi miješanje u svjetovne stvari? Ili smo podložni medijima i onima u javnom životu koji danas ne vole Crkvu pa na svaki njezin iskaz brige za opće dobro zajednice društva prišivaju nedozvoljeno miješanje u društvena i politička pitanja?”, upitao je danas Košić u svojoj propovijedi.

Veliku buru u srijedu je podiglo pismo sisačkog biskupa Košića premijeru u kojem Andreja Plenkovića, između ostalog, optužuje za političku prostituciju. Službene reakcije još uvijek nema niti iz HBK-a niti iz Zagrebačke nadbiskupije. Neformalno su rekli da nema elemenata za sankcije jer biskup Košić nije prekršio kanonsko pravo.

Komentiraj