KOŠARKA: Obustavljene Euroliga, ABA liga i sva natjecanja pod ingerencijom FIBA-e

Brojna  sportska natjecanja otkazuju se ovih dana zbogkoronavirusa. Tako je u četvrtak službeno objavljeno kako se obustavljaju natjecanja u Euroligi, ABA ligi, kao i u svim natjecanjuma pod ingerencijom FIBA-e.

Zbog koronavirusa obustavlja se najjače klupsko košarkaško natjecanje u Europi, Euroliga.

“Kako bismo sačuvali zdravlje i sigurnost natjecatelja i navijača, u dogovoru s klubovima donijeli smo odluku kako privremeno prekidamo sezonu 2019/20”, stoji u priopćenju Eurolige.

I vodstvo regionalne košarkaške ABA lige, u kojoj nastupaju i dva najbolja hrvatska kluba Cibona i Zadar, u četvrtak je na svojoj internetskoj stranici (aba-liga.com) objavila kako se zbog širenja zaraze koronavirusom COVID-19 trenutačno prekidaju sva natjecanja pod njezinom ingerencijom.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u četvrtak je izdala priopćenje u kojem navodi da se privremeno prekidaju sva natjecanja pod njezinom ingerencijom, počevši od petka, 13. ožujka.

“S obzirom na sadašnju situaciju širenja bolesti izazvanih koronavirusom i kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost igrača, trenera, sudaca i gledatelja, FIBA je odlučila prekinuti sva natjecanja počevši od sutra, 13. ožujka 2020. FIBA će nastaviti pratiti situaciju na dnevnoj bazi i donositi odluke postoji li mogućnost za nastavak pojedinih natjecanja”, objavli su.

Komentiraj