Košarka: Francuzi u četvrtfinalu, Amerikanci gotovo dvostruko bolji od Iranaca

Košarkaši Francuske prva su muška reprezentacija koja se kvalificirala u četvrtfinale olimpijskog turnira pobjedom nad Češkom 97-77, kojom je osigurala prvo mjesto u skupini A.

U istoj skupini se reprezentacija SAD-a iskalila na iranskim košarkašima, nakon poraza u prvom kolu od Francuske. Izabranici Gregga Popovicha su slavili sa 120-66 uz 21 koš i sedam pogođenih trica Damiana Lillarda.

U posljednjem kolu SAD i Češka će igrati utakmicu za drugo mjesto u skupini koje izravno vodi u četvrtfinale u koje će se kvalificirati po dvije najbolje momčadi iz svake to tri skupina te dvije od tri trećeplasirane.

U skupini B do druge pobjede je stigla Australija svladavši Italiju sa 86-83. Tom pobjedom su i Australci osigurali mjesto u četvrtfinalu, iako postoji mogućnost da završe i na trećem mjestu u krugu reprezentacija s dvije pobjede i jednim porazom. No, kako u skupini A trećeplasirana ne može imati više od jedne pobjede, tako je Australcima već zajamčeno mjesto u četvrtfinalu i prije sraza s Njemačkom u posljednjem kolu.

Nijemci su se namučili protiv Nigerije za pobjedu 99-92, koju su osigurali tek u posljednjih šest minuta. Talijani će plasman u četvrtfinale tražiti u posljednjem kolu protiv Nigerije.

Komentiraj