epa07067316 Club Brugge KV's head coach Ivan Leko reacts during the UEFA Champions League soccer match between Atletico Madrid and Brugge KV at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain, 03 October 2018. EPA/RODRIGO JIMENEZ

Belgijska policija nu srijedu je u nekoliko utjecajnih klubova provela raciju zbog sumnje u korupcijski skandal. Među osobama koje su završile na policiji je i bivši hrvatski reprezenatativac, danas trener Club Bruggea Ivan Leko, javljaju svjetski mediji.

Policija je u svoje prostorije dovela velik broj osoba, od sudaca, službenih osoba klubova, menadžera do trenera. Sumnja se na utaju poreza, financijske malverzacije i pranje novca u dva najveća nogometna kluba u Belgiji – Anderlechtu i Club Bruggeu.

Belgijski mediji prenose kako je menadžer Mogi Bayat uhićen. Bayat je u samo nekoliko godina od sportskog direktora u Charleroiju postao jedan od najmoćnijih menadžera u tom dijelu Europe.

“Club Brugge može potvrditi kako je dio velike istrage policije u belgijskom nogometu te kako policija pretražuje naše prostorije. Naravno, surađivat ćemo u potpunosti s policijom. Leko nije u klubu trenutačno, ali da je, bio bi ispitan zbog potreba istrage”, stoji u priopćenju Club Bruggea.

Komentiraj