Korčulanska policija kazneno je prijavila, nakon višemjesečnog istraživanja, četiri osobe zbog počinjenih kaznenih djela iz oblasti kriminaliteta droga.

Policija je utvrdila da su 26-godišnji muškarac i 23-godišnja žena proizvodili marihuanu, te ju preprodavali s namjerom stjecanja protupravne imovinske koristi. U četvrtak su, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, pretražene dvije kuće koju su osumnjičeni koristili na području Vela Luka i Čare. Zaplijenjeno je tri kile marihuane i dvije drobilice, a policija je na području Vela Luke pronašla i plantažu indijske konoplje s 12 stabljika.

Utvrđeno je i da je 26-godišnjak dio droge, bez naknade, dao maloljetniku, koji ju je dalje preprodavao ili davao bez naknade većem broju učenika škole koju i sam pohađa. Policija je utvrdila i da je jedan 19-godišnjak u zadnjih mjesec dana tom i drugim maloljetnicima besplatno davao marihuanu, koji su oni uživali u njegovu vozilu. Kod njega je policija pronašla tri zasađene stabljike indijske konoplje.

Podignuta je kaznena prijava protiv maloljetnika, 19-godišnjaka i 26-godišnjaka zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga, dok je 23-godišnjakinja kazneno prijavljena zbog sumnje da je počinila kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Dvojac u dobi od 23 i 26 godine su, uz kaznene prijave, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, dok su ostali kazneno prijavljeni u redovnom postupku, navodi se u policijskom priopćenju.

Komentiraj