Koronavirus ušao u Dječji vrtić “Cvrčak i mrav” u Bribiru

 

Dječji vrtić “Cvrčak i mrav” u Bribiru zatvoren je u utorak nakon što se pokazalo da je jedna odgojiteljica pozitivna na koronavirus zbog čega se trenutno ispituju svi njezini potencijalni kontakti, doznaje se od ravnateljice vrtića Dajane Jerčinović.

Ravnateljica je rekla da je odluka o zatvaranju donesena na njezinu inicijativu i uz suglasnost Općinskog stožera Civilne zaštite jer nije bilo vremena za konzultirati se s epidemiolozima.

Povod zatvaranju te predškolske ustanove u koju je upisan 41 polaznik, a ovih dana ju je pohađalo 25-oro mališana bio je pozitivan test na Covid-19 jedne odgojiteljice, zaposlenice bribirskog vrtića.

Odgojiteljica je bila na bolovanju pa je samo jedan njezin radni dan ostao sporan zbog čega je osmero zaposlenika upućeno na testiranje, rekla je ravnateljica, napomenuvši da se trenutno ispituju svi relevantni potencijalni kontakti zaražene odgojiteljice.

Upitana kad bi vrtić mogao biti zatvoren, Jerčinović je rekla da će to biti učinjeno prema odluci struke, odnosno u suradnji s epidemiolozima.

Zatvaranje vrtića, dodala je, iskoristit će za planirano preseljenje vrtića s postojeće lokacije u Osnovnoj školi “Dr. Josipa Pančića” u prizemlje zgrade općinske uprave Vinodolske općine, u središtu Bribira.

Središnja ustanova Dječjeg vrtića Cvrčak i mrav Bribir djeluje u još dva područna odjeljenja u Triblju i Driveniku, ali je zatvoren samo bribirski objekt vrtića.

Komentiraj