KORONAVIRUS: Ograničen broj ljudi u kinima, obavezan razmak između posjetitelja

Radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa kina u Hrvatskoj poduzela su preventivne mjere, ograničen broj posjetitelja po projekciji, održavanje razmaka između posjetitelja, dezinfekcijska sredstva.

Prenosimo priopćenje Cinestara u cijelosti:

Poštovani posjetitelji,

U cilju preventivnih mjera zaštite od Corona virusa (COVID-19), kako bi dodatno zaštitili naše posjetitelje i zaposlenike, poduzeli smo sljedeće mjere:

  • prije tjedan dana CineStar je u sva svoja kina na blagajne uveo sredstva za dezinfekciju ruku
  • od četvrtka, 12.3., radi veće sigurnosti uvodimo novi raspored sjedenja u svakoj dvorani s minimalno dva slobodna sjedala između posjetitelja i ograničenje makismalnog kapaciteteta do 100 mjesta po dvorani
  • potičemo naše posjetitelje da ulaznice kupuju online
  • potičemo naše posjetitelje da ulaznice ako kupuju na blagajnama, plaćaju karticama i beskontaktno
  • naši djelatnici su dobili detaljne upute vezano uz održavanje higijene ruku kao općih mjera zaštite
  • postavili smo obavijest o pravilnom pranju ruku u naše sanitarne prostore

Unatoč svemu, molimo sve posjetitelje da i sami djeluju društveno odgovorno te sukladno uputama nadležnih službi, kako bi se trenutna situacija što prije okončala.

Zajedno možemo napraviti puno!

Vaš CineStar

Preventivne mjere poduzela i manja kina, Tuškanac se zatvara

Zbog trenutne situacije  s koronavirusom i rizičnim okupljanjima većeg broja ljudi, projekcije u kinu Tuškanac odvijaju se prema rasporedu još u petak i subotu, s time da se poštuje razmak od najmanje dva sjedala između gledatelja.

Od nedjelje,15. ožujka kino Tuškanac otkazuje sve projekcije i do daljnjega je zatvoreno, a za preostali program u ožujku javnost će se obavijestiti kada se situacija stabilizira.

Otkazana je i projekcija filma “Apokalipsa danas” Francisa Forda Coppole, te retrospektiva Wernera Herzoga, najavljena od ponedjeljka, a svi koji su dosad kupili ulaznice za te programe mogu ih zadržati jer će vrijediti za nove datume prikazivanja. Oni koji žele povrat novca mogu ga ostvariti na blagajni kina do subote.

Filmski programi u kinu Kinoteka nastavljaju se prema rasporedu, uz obavezno provođenje mjera zaštite od koronavirusa – broj ulaznica ograničen je na 80 po projekciji i blokirana je mogućnost kupnje susjednih sjedala.

Na vidljivim mjestima postavljene su preventivne mjere zaštite od koronavirusa koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo, na blagajnu kina postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku i na ulazu punkt s dezinfekcijskim sredstvima.

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Kinoteka moli posjetitelje da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje te izbjegavaju bliži socijalni kontakt.

“U slučaju da imate respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu ljubazno molimo da ne dolazite na programe”, poručili su iz Kinoteke.

Broj posjetitelja u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti također je ograničen na 70 te je privremeno blokirana mogućnost kupnje dva susjedna sjedala.

Komentiraj