Koronavirus na odjelu hematologije na Rebru, umrle su tri pacijentice

Na Odjelu hematologije KBC-a Zagreb, gdje se liječe teško bolesni pacijenti, prošlog tjedna dogodio se proboj koronavirusa, objavio je RTL u srijedu ujutro. Koronavirusom je od 18. do 24. siječnja zaraženo 15 pacijenata hospitaliziranih na Zavodu za hematomiju.

“Ovo što se dogodilo je strašno. Sestre su trčale na sve strane. Dolazili su u odijelima s nekim plinom na odjele, čistili hodnike. Pacijent mi je javio da se boji, da nije slučajno došao Covid na odjel hematologije”, kazao je anonimno za RTL.hr član obitelji jednog od zaraženih pacijenata. Dodao je da je stanje ozbiljno te da oboljelih ima i više od 15, koliko bolnica tvrdi da ih ima.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušć za Telegram je rekao da ne mogu biti sugurni kako je virus ušao u bolnicu, ali pretpostavljaju da se to dogodilo preko pacijenata koji su u trenutku dolaska u bolnici bili u fazi inkubacije. “U trenutku prijema u bolnicu PCR testovi su bili negativni, a potom su u kratkom roku, dva do tri dana, postali pozitivni pa su mogli i zaraziti bolesnike koji su s njima dijelili sobu”, objasnio je.

“Na Zavodu za hematologiju Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb umrle su tri bolesnice koje su bile u terminalnim fazama svojih teških hematoloških bolesti. Loš ishod je bio očekivan i prije nego se utvrdila infekcija SARS-CoV-2 virusom”, kazao je Ćorušić.

Kaže i kako je jedan pacijent, također u terminalnoj fazi bolesti, po saznanju da je pozitivan premješten je u COVID odjel OB Pula, dok je njih još sedam prebačeno u COVID odjel KBC-a Zagreb, a dvoje u KB Dubravu. Kući je otpušteno dvoje bolesnika.

Ustvrdio je da ovaj tjedan nisu imali daljnje širenje zaraze te da nema novozaraženih.

HRT javlja da je jedna djelatnica pozitivna na koronavirus, dok je jedan djelatnik u samoizolaciji.

Komentiraj