Korona mjere: Neki su ekspresno kažnjeni, neki ne. Političarima se gleda kroz prste, tvrde građani

Andriju Klarića koji je jučer otvorio svoju teretanu u Zagrebu, policija je ekspresno privela i pritvorila te ga kazneno prijavila zbog “širenja i prenošenja zarazne bolesti”.

S druge strane, policija još uvijek provodi izvide o kažnjavanju ilegalno otvorenog restorana kninskog hotela u kojem je 12. siječnja isto tako ilegalno večerao sad već bivši hadezeov načelnik Županijskog stožera Nikola Blažević, sa šestoricom prijatelja, piše ŠibenikIN.

Izvidi još traju

Iz policije su, kaže ŠibenikIN, nakon više poziva odgovorili sljedeće:

“Policijska uprava šibensko-kninska provodi izvide vezano uz događaj te u ovom trenutku nismo u mogućnosti dati više informacija. Nakon provedenih izvida o svemu utvrđenom Policijska uprava šibensko-kninska obavijestit će nadležna tijela”.

Ministarstvo unutarnjih poslova ni 16 dana nakon prvotne objave u medijima nije se oglasilo.

Glasnogovornik Šime Pavić, nakon konzultacija s kolegama u Kninu, u utorak je kazao da je policijsko postupanje još uvijek u tijeku te da policija radi u koordinaciji s inspektoratom, piše ŠibenikIN.

Kao što znamo, vlasnik zagrebačke teretane, koji je svoj objekt otvorio u znak protesta nad epidemiološkim mjerama, kažnjen je istog dana. Policija ga je privela nedugo nakon otvaranja, a legitimirali su i sve vježbače koji su se ondje zatekli.

Budući da državni odvjetnik nije bio slobodan za saslušanje istog dana, vlasnik teretane Andrija Klarić morao je prenoćiti u pritvoru, a državni mu je inspektorat danas zapečatio teretanu i odredio kaznu od 30 tisuća kuna. Vlasniku prijete do dvije godine zatvora.

Kazna za čovjeka u traktoru

Podsjetimo, policija je u ožujku prošle godine napisala kaznu od osam tisuća kuna čovjeku koji je prekršio mjeru samoizolacije tako što je sam, zatvoren u traktoru, išao obrađivati polje iza kuće na kojem nije bilo nikoga.

Župani i dožupani prolaze lišo?

Podsjetimo i to da je Ivo Žinić, hadezeov župan Sisačko-moslavačke županije s nizom afera, u ožujku prošle godine sa svojim sinom Dariom organizirao korona-party. Žinić je prostoru Zavičajnog kluba Marinbrod, kojeg je, kako kažu sumještani, koristio kao vlastiti prostor, odlučio počastiti sudionike radne akcije na kojoj se pripremao okoliš za svatove njegova sina Darija.

Policija je došla i prekinula zabavu, jer je na snazi bila zabrana javnog okupljanja.

“Policija je to okupljanje prijavila, a zbog nepoštivanja epidemioloških mjera predviđena je novčana kazna od osam tisuća kuna”, rekao je tada ministar unutarnjih poslova Davor Božinović novinarima.

Ne zna se, međutim, je li predviđena kazna doista i provedena.

Što se tiče situacije i primjera u Šibeniku, te svježeg primjera ekspresno kažnjenog vlasnika teretane u Zagrebu, građani Šibenika smatraju da se Nikoli Blaževiću, inače predsjedniku kninskog HDZ-a i šibensko-kninskom dožupanu, gleda kroz prste zbog visoke političke funkcije, piše ŠibenikIN.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner