Korlaet: “Ljevica je na vlasti obično jedan mandat”

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet u utorak je govorio o protekle dvije godine, koliko je aktualna gradska vlast na čelu hrvatske metropole. Potvrdio je da obnova ide dobro, ali i kazao kako je svjestan da je ljevica na vlasti obično jedan mandat, jer birači nedovoljno vrednuju ono što je postignuto u sanaciji.

“Mi se često šalimo da će nam mandat obilježiti tri O – obnova, otpad i odvodnja”, kazao je Korlaet te nabrojao što su sve zatekli dolaskom na vlast.

“Zatekli smo strukturu uprave koja je bila glomazna i troma. Zatekli smo niz štetnih predmeta i trebalo je puno vremena da se sve to provjeri. Zatekli smo deficit od 1,4 milijarde kuna što znači da je prošla uprava zadnjih deset godina završavala s negativnom bilancom i mi sada imamo obavezu da svaku godinu završimo u plusu u sljedećih pet godina. do kraja mandata ćemo, nadam se, biti na nuli. To znači da će primjerice toalet papir u vrtićima biti plaćen na vrijeme”, poručio je Tomaševićev zamjenik.

Ukidanje prireza, kako je rekao, kompenzirat će povećanjem poreza na dohodak.

“To je socijalno pravednija mjera nego da dižemo cijene komunalnih usluga”, dodao je.

“Ne bi bilo pravedno da građani Zagreba plaćaju visoke komunalne usluge, a da od toga profitiraju okolni gradovi gdje je prirez nula. Za sada se komunalne usluge neće povećavati”, kazao je Korlaet za N1.

Tomislav Tomašević ranije je najavio niz novih projekata u nastavku mandata. On je istaknuo kako je u protekle dvije godine stabilizirano upravljanje Gradom i Zagrebačkim holdingom, koji su bili na rubu bankrota. Također, naveo je i da je prvi put nakon 20 godina ostvaren znatan suficit, ali ništa od tog viška u proračunu ne može se potrošiti, jer je potrebno neutralizirati nezakoniti deficit koji im je ostavila prethodna gradska vlast.

Dvije godine na čelu Zagreba: Tomašević najavio zaokret, kreće i gradnja 288 stanova za najam

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner