Tri koreografske minijature Michelea Pastorinija

HNK Ivana pl. Zajca

U okviru drugog po redu koreo laba Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature pod naslovom ‘Parla(mi)/Pričaj (mi)’ u koreografiji Michelea Pastorinija.

Baletni umjetnik Michele Pastorini član je riječkog baletnog ansambla koji je prošle godine na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu trijumfirao svojom koreografijom osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu za inventivnost. Riječka će publika moći vidjeti tri njegove koreografske minijature pod naslovima ‘dovefiniscitucomincioio/gdjezavršavamjazapočinješti’, ‘Tutto molto bene, grazie/Sve je jako dobro, hvala’ i ‘thought/misao’. U predstavu će uvesti glumac Hrvatske drame, Edi Ćelić, a plesat će Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchástegui, Tilman Patzak i Michele Pastorini.

Prema riječima Pastorinija, ova plesna predstava je “nastala kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstava”.

“Ponekad komuniciramo kroz tišinu koja oko nas gradi različite verzije realnosti. Ono što je neizrečeno, često je i neshvaćeno. Ipak, sposobnost shvaćanja na duhovnoj razini može biti dublja od komunikacije riječima. Kada sami ne znamo izraziti i izreći svoje osjećaje, odmah sumnjamo u osjećaje drugih. Naša nesposobnost gradi zidove u odnosima. Jedan drugačiji pogled na ovu problematiku može vas potaknuti da razmislite o načinu kojim se izražavate i odnosite prema drugima. Kakav ste vi tip osobe? Koliko prepoznajete sebe u ovim izvođačima?“, objasnio je koreograf. 

Ulaz je slobodan uz ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta. Plesna predstava će biti izvedena u četvrtak 21. i petak 22. ožujka u 19.30 sati u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1.

Komentiraj