Tomislav Miletic/PIXSELL

KORAK U ŽIVOT Humanitarna akcija za dodjelu stipendija imat će veliko finale u HNK Zagreb

S ciljem omogućavanja nastavka školovanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, jedna od najdugovječnijih hrvatskih humanitarnih akcija ‘Korak u život’ raspisala je natječaj za stipendiranje devete generacije studenata.

Iznos stipendije je 1 600 kuna, a dodjeljuje se na period od pet akademskih godina. Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenog 2017. godine, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, ali nema mogućnosti za daljnje fakultetsko obrazovanje. Rotary klub Zagreb Kaptol u kontinuitetu od 2008. godine stipendira mlade ljude koji po završetku srednje škole koji moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji pa je tako ‘Korak u život’ do sada osigurao više od 220 stipendija.

“Već devet godina pomažemo mladima bez odgovarajuće skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji. Posebno smo ponosni što je ova akcija omogućila bolji život brojnim studentima, a raduje što to nastavljamo činiti i ove godine osiguravanjem sredstava za stipendiranje nove generacije studenata. Ovim putem bih želio zahvaliti i partnerima akcije na neumornoj podršci koju nam pružaju svo ovo vrijeme“, rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Važnost ove akcije prepoznali su brojni građani, a svoje vrijeme i trud nesebično su donirala i mnoga poznata imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture među kojima su Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić i drugi.

Veliko finale akcije bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu (12.11.2017.) gdje će se održati humanitarna baletna predstava ‘Labuđe jezero’ čime će se i službeno obilježiti kraj jednog ciklusa prikupljanja sredstava. Uz prodaju ulaznica za baletnu predstavu, sredstva za novu generaciju studenata skupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 za koji su linije otvorene od danas pa sve do 15. siječnja 2018. te izravnim uplatama na žiro račun akcije 2360000-1102052855.

Natječaj za dodjelu stipendija za 2017/2018 akademsku godinu, obrazac za prijavu te ostalu dokumentaciju pronađite na http://www.rotary-kaptol.hr/pls/htmldb/f?p=920:54:0::::P54_ID:105541.

Komentiraj