Korak u život

KORAK U ŽIVOT Natječaj za stipendiranje studenata bez odgovarajuće skrbi

Kako bi se desetoj generaciji djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućio nastavak školovanja, u sklopu humanitarne akcije ‘Korak u život’ pokrenut je natječaj za stipendiranje studenata u tekućoj akademskoj godini. Rok za prijave je na samom kraju.

Godišnje u Hrvatskoj više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja, jer gube zakonsko pravo smještaja u domovima i udomiteljskim obiteljima. Kako bi im pružio priliku da se obrazuju, Rotary klub Zagreb Kaptol već desetu godinu zaredom nastavlja s humanitarnom akcijom ‘Korak u život’ koja je dosad osigurala više od 220 pojedinačnih stipendija.

Rok za podnošenje molbi zaključuje se 1. studenog, a odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary kluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja.

Jubilarno deseto izdanje akcije obilježit će središnje događanje, veliki glazbeni koncert ’10. Korak u život’ u nedjelju 25. studenog u 20 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, uz izravan prijenos na HRT-u.

Uz prodaju ulaznica za koncert, sredstva za novu generaciju studenata prikupljat će se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 od 1. studenoga do 12. siječnja 2019. godine te izravnim uplatama na žiro račun akcije HR4723600001502398283.

Komentiraj