Koprivnički župan: “Prihvatio sam poziv, cijepio se, kao neki svoj doprinos”

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji se cijepio preko reda na poziv ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Draženke Vadle, izjavio je “da je samo prihvatio poziv da se cijepi kad i drugi predstavnici opće populacije”, prenio je HRT.

“Nažalost, sva ova histerija koja je nastala zbog nekih drugih primjera to obezvrjeđuje, ali znamo da je put do pakla popločen dobrim namjerama, a tako je i kod nas. Rekao sam i prije da ću se cijepiti, no ne pred kamerama, već sam to učinio ovako, kao neki svoj doprinos”, kazao je Koren.

Napali su ga kandidati za župana na predstojećim izborima, predsjednik županijskoga SDP-a Mladen Kešer i nezavisni vijećnik Željko Lacković.

Kešer je ustvrdio kako je “poznato da aktualni župan nema morala”, dodajući da “ne može vjerovati da je sebe stavio ispred onkoloških bolesnika te starih i nemoćnih”. “Svi smo napali i osudili rektora Borasa, koji je dao cijepiti sebe i svoju suprugu pod isprikom ‘da se ne baci’, a evo isto je učinio i Koren. U tajnosti je primio cjepivo misleći da se neće saznati. Mogu samo reći da ga može biti sram i da nema suosjećanja prema potrebitima”, istaknuo je Kešer.

“Umjesto da se cijepi netko stariji iz rizične skupine ili netko bolestan, netko kome covid-19 predstavlja pitanje života i smrti, netko takav je ostao bez cjepiva jer se cijepiti odlučio župan Koren”, objavio je Lacković.

Komentiraj