Davor Javorovic/PIXSELL

Kopić: Posebno smo se pripremali za finale

Posebno smo se pripremali za ovo finale, kazao je na konferenciji za novinare uoči finala Hrvatskoga nogometnoga kupa trener Slaven Belupa Željko Kopić.

Kopić smatra da Slaven Belupo može iznenaditi Dinamo u finalu kao što su to učinili u polufinalu protiv favorizirane Rijeke.

“Mnogi su mislili da ne možemo biti bolji od Rijeke, ali mi smo pokazali da možemo. Kako smo sve prvenstvene utakmice s njima odigrali neodlučeno znao sam da u Kupu nismo bez izgleda te smo na moje veliko zadovoljstvo, kao i svih u klubu to i ostvarili. Jako sam sretan zbog ovog uspjeha jer ću prvi puta voditi jednu momčad u finalu Kupa.”

Iako su Farmaceuti prije početka domaćeg prvenstva ostali bez sedam iskusnih i provjerenih imena, jedan od najmlađih prvoligaških trenera Željko Kopić marljivim je radom stvarao novu momčad u koju je uveo i nekoliko mladih igrača iz klupske škole nogometa, te uz sjajan uspjeh – plasman u finale Hrvatskog kupa nekoliko kola prije kraja prvenstva osigurao prvoligaški status čime je i opravdao očekivanja čelnika kluba, kao i njegovih navijača.

“Samo se radom može doći do željenih rezultata i u tome sam uspio zajedno sa svojim suradnicima. Imali smo tijekom sezone određenih oscilacija, ali sam vjerovao u sebe i svoju momčad i to se pokazalo opravdanim”, kazao je trener Koprivničanaca.

Iako će u finalnoj utakmici Slavenu Belupu suparnik biti Dinamo, koprivnički stručnjak vjeruje da njegova ekipa nije bez izgleda.

“Svjesni smo snage Dinama koji je uvjerljivo naša najkvalitetnija momčad i opravdano favorit. Mi ćemo igrati najbolje što možemo, vrlo odgovorno i u takvoj utakmici sve je moguće. Za finalni susret posebno smo se pripremali jer i mi imamo pravo osvojiti ovaj veliki trofej, što bi bio najveći uspjeh kluba u njegovoj povijesti.”

Komentiraj